Pogosta vprašanja KONTAKT

Polnilni steber AC Charger

Polnilni steber AC Charger ponuja različne izvedbe polnilne opreme, primerne za vsako lokacijo. Na javnih površinah se polnilni stebri povežejo v inteligentno skupino in skupaj delujejo kot ena polnilna postaja. Prilagajajo skupno moč polnjenja, da skupna moč polnjenja na njih ne preseže razpoložljive moči priključka. Sodobno ohišje je seveda odporno proti vremenskim vplivom.

Do dve polnilni mesti omogočata polnjenje dveh vozil hkrati.

Lastnosti polnilne postaje

Moč polnjenja

2 x 22 kW

Polnjenje

Dinamično

Zaklepanje

RFID, PIN, aplikacija

Povezljivost (za vključitev v zaledne sisteme)

OCPP

Upravljanje

Spletni vmesnik

Polnilni steber AC Charger

Do dve polnilni mesti omogočata polnjenje dveh vozil hkrati.
Polnilni steber AC Charger

Posebnosti polnilne postaje

  • Do 2 polnilni mesti
  • Možnost integracije plačilnega terminala (POS)
  • Stopnja in vrsta zaščite IP56 (proti prašnim delcem v notranjosti in pršenju vode), IK10 (proti udarcem)

Tehnologija

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Tehnologija

Električna polnilnica MOON AC Charger uporablja tehnologijo Etrel Technology.

Učinkovita izraba prostora

V kompaktnem stebru sta vgrajeni dve polnilni mesti, kar zagotavlja učinkovito izrabo prostora. Zaradi kompaktne razporeditve so parkirne površine optimalno izkoriščene.

Preproste posodobitve

Na večjezičnem prikazovalniku LCD lahko uporabnik spremlja celoten postopek polnjenja. Posodobitve strojne programske opreme, ki se odvijajo na daljavo, skrbijo za stalno združljivost z vsemi vozili na trgu.

Široka združljivost

Polnilni steber MOON AC Charger lahko prek povezav LAN, WLAN in LTE povsem preprosto in udobno povežete z razpoložljivim zalednim sistemom in dostopate do spletnega vmesnika za nastavljanje polnilne postaje.

Plačevanje s kreditno kartico

Opcijsko ponuja polnilni steber MOON AC Charger tudi rešitev s POS terminalnom za plačevanje s kreditnimi karticami. Plačevanje je hitro in enostavno, saj ne zahteva registracije.

Standardiziran protokol polnjenja

Polnilni steber MOON AC Charger je kompatibilen z vsemi tipi električnih avtomobilov – uporabnik potrebuje le kabel s priključkom Tip 2.

Vašo sončno elektrarno zgradimo na ključ

Vprašanja in odgovori

Ne izgubljajte časa z iskanjem odgovorov na vaša vprašanja. Za vas smo jih zbrali na enem mestu.

VSI ODGOVORI
Kaj potrebujem za brezskrbno uporabo svojega električnega vozila?
Za brezskrbno uporabo popolnoma električnega vozila ali priključnega hibrida potrebujete primerno možnost polnjenja. Polnilni kabel s prenosnim polnilcem je pri nekaterih vozilih vključen v serijsko opremo, a boljša je odločitev za namestitev lastne stenske polnilne postaje. Za zagotavljenje elektrike za polnjenje električnega vozila imate na voljo dve možnosti: prek obstoječe pogodbe o dobavielektrične energije ali z namestitvijo sončne elektrarne. Z njo proizvajate lastno solarno električno energijo in vsak dan prihranite pri stroških za elektriko. Viški solarne električne energije se odvedejo bodisi v hranilnik električne energije ali pa v električno omrežje.
Ali je kombinacija polnilne postaje in hranilnika električne energije smiselna tudi, če nimam lastne sončne elektrarne?
Načeloma je kombinacija obeh elementov smiselna tudi brez povezave s sončno elektrarno, na primer, če želite v hranilniku energije začasno shraniti cenejši nočni tok in ga nato uporabiti za poljnenje svojega električnega avtomobila podnevi ali če imate prešibak električni priključek, da bi hkrati delovalo več močnejših porabnikov.
Razmišljam o lastni polnilnici. Kaj naj bo moj prvi korak?
Oglasite se bodisi pri katerem od trgovcev v pooblaščeni prodajno servisni mreži avtomobilskih znamk, ki jih v Sloveniji zastopa Porsche Slovenija, bodisi po spletu ali telefonu neposredno znamki MOON. Strokovnjaki se bodo nato pogovorili z vami ter upoštevali vse dejavnike oziroma posebnosti vašega objekta in potreb. Hitro vam bo postalo povsem jasno, da za svetovanje, odločitev za primerno inštalacijo, namestitev in zagon polnilnice ne potrebujete številnih dodatnih poti, saj pri znamki MOON poskrbijo za vse.
Kakšno domačo polnilnico naj izberem?
Za postavitev doma strokovnjaki MOON običajno priporočajo klasične domače polnilnice s trifaznim izmeničnim tokom (AC) z močjo do 11 kW, moč polnilnice pa se lahko prilagaja moči vašega domačega priključka (dinamično polnjenje). Postavitev polnilnice stane (brez DDV) od okoli tisoč petsto evrov naprej, odvisno od tega, kako zahtevna je montaža, torej ali je polnilnico mogoče namestiti na steno, do koder je treba napeljati le nekaj metrov kabla, ali pa so potrebna večja dela.
Katere vrste polnjenja so na voljo?
Na voljo sta polnjenje AC (z izmeničnim tokom), ki omogoča moč polnjenja do 11 kW (pri nekaterih vozilih pa tudi več), in polnjenje DC (z enosmernim tokom). Številni proizvajalci vozil za polnjenje z enosmernim tokom načrtujejo večje moči polnjenja, in sicer do 350 kW.
Kako se razlikujejo tipi kablov?
Pri polnjenju z izmeničnim tokom (AC) na polnilnih postajah razlikujemo med kabli z vtičem za vozilo tipa 1 (predvsem starejša vozila azijskih znamk e-avtomobilov) in tipa 2. Polnilni kabel tipa 2 je standardni polnilni kabel pri pratktično vseh električnih avtomobilih, ki so napredaj v EU. Pri polnjenju z enosmernim tokom (DC) pa je v Evropi standard CCS, nekatera starejša japonska in korejska vozila pa imajo priključek standarda CHAdeMO.
VSI ODGOVORI
Mail icon

Imate še kakšno vprašanje o ponudbi MOON?

Pošljite nam svoje vprašanje na
moonpower@porsche.si

Imate dodatna vprašanja?
Z veseljem vam svetujemo.

Vas zanima, katera polnilna postaja je najbolj primerna za vaše potrebe, kakšen je postopek priključitve in kdaj lahko začnete s polnjenjem? Naj vam pomagamo.

Oddaj povpraševanje