E-rešitve za slovenske občine in njihove prebivalce

Slovenske občine so nosilke razvoja trajnostne oziroma zelene Slovenije. Izkoristite tudi v vaši občini vse prednosti rešitev za električno mobilnost prihodnosti ter tako občutno izboljšajte kakovost življenja prebivalcev. Število električnih avtomobilov na slovenskih cestah namreč nezadržno raste, to pa s seboj prinaša tudi nove izzive v zvezi s polnilno infrastrukturo, njenim upravljanjem in zagotavljanjem energije.

E-rešitve za slovenske občine in njihove prebivalce

E-rešitve za slovenske občine

Prednosti e-rešitev za ljudi

 • Preprosta dostopnost storitev polnjenja e-avtomobilov za prebivalce in obiskovalce.
 • Manj emisij, čistejši zrak.
 • Možna je preprosta povezava z lastnimi viri električne energije (sončne elektrarne, hranilniki).

Prednosti e-rešitev za občino

 • Polnjenje boste lahko omogočili tako domačinom kot tudi obiskovalcem, polnili pa boste lahko tudi vozila v občinskem voznem parku.
 • Različnim skupinam uporabnikov lahko polnjenje zračunavate po različnih cenah.
 • Ni vam potrebno skrbeti za upravljanje in obračunavanje storitve polnjenja.

Različne skupine uporabnikov, ena celovita rešitev

1. Vozila prebivalcev in obiskovalcev občine

1. Vozila prebivalcev in obiskovalcev občine

Medtem ko vaši prebivalci polnijo svoje vozilo pri vas brezplačno ali po ugodnejši ceni, lahko zunanjim obiskovalcem polnjenje zaračunavate po višji ceni. Tako se vam investicija povrne prej, vaš ugled zraste, pri tem pa nimate sami nobenega dela z upravljanjem in obračunavanjem, zato se lahko popolnoma posvetite drugim obveznostim.

2. Službena vozila

2. Službena vozila

Na vaših polnilnicah polnite službena vozila občine in javnih zavodov. Tudi zaposleni, ki jim je omogočena uporaba službenega vozila v zasebne namene, polnijo v službi. Identificirajo se npr. s pomočjo RFID kartice, vi pa o njihovi porabi prejemate mesečna poročila.

3. Vozila zaposlenih

3. Vozila zaposlenih

Zaposleni lahko svoja električna in elektrificirana vozila na vaših polnilnicah polnijo po ceni, ki jo določite vi – ceneje od ostalih prebivalcev ali celo brezplačno.

Kaj ponujamo?

 • Polnilne postaje različnih moči in tipov. Poleg tega vam ponujamo tudi hranilnike električne energije in sončne elektrarne, ki vam zagotavljajo energetsko samooskrbo.
 • Namestitev in prvi zagon. Svetujemo vam pri izbiri, preverimo vse potrebno pred samo namestitvijo ter poskrbimo za namestitev in prvi zagon.
 • Profesionalno upravljanje in nadzor. Delovanje polnilnih postaj spremljamo in vzdržujemo ter servisiramo.

 • Možnost dinamičnega upravljanja polnjenja. Moč polnilnice je mogoče dinamično prilagajati med več polnilnicami in porabniki v objektu, tako da je poraba elektrike čim bolj optimalna.
 • Vključitev v sistem javnih polnilnic. Nadzor nad tarifo. Določite lahko različne cene polnjenja za različne skupine uporabnikov, od gostov do zaposlenih.
 • Avtorizacija uporabnikov s PIN kodo, RFID kartico in aplikacijo Nepooblaščene osebe tako ne morejo polniti na vaši polnilnici, vi pa imate nadzor nad tem, kdo lahko polni in po kakšni ceni.

 • Zaledni sistem MOON charge. Zaledni sistem MOON charge je združljiv z več ponudniki polnilnih storitev, torej s sistemi, ki imajo uporabnike in jim izdajo kartice/aplikacijo ter poskrbijo za zaračunavanje polnjenja uporabnikom na podlagi obračuna, ki jim ga pošlje zaledni sistem upravljalca polnilnic. Uporabniki bodo v namenskih aplikacijah videli, da ponujate možnost polnjenja, in hkrati vedeli, da bodo pri vas lahko brez težav polnili svoje vozilo – ne glede na to, ali se odločite za plačljivo ali brezplačno polnjenje.
 • Rešitve po meri. Po potrebi vam izdelamo rešitve za povezavo z drugimi sistemi, na primer lojalnostnimi karticami.
 • Asistenca 24/7. Asistenca MOON charge je na voljo vse dni v letu, 24 ur na dan. Morebitne težave in okvare bodo odpravili takoj, na daljavo.

Vas zanima več?
Z veseljem vam svetujemo.

Z veseljem vam svetujemo! Naši strokovnjaki bodo prisluhnili vašim željam in potrebam ter pripravili najboljšo rešitev za vaš konkreten primer.

Oddaj povpraševanje