Polnilna postaja MOON Community HOME

Polnilna postaja MOON Community Home je najboljša kombinacija tehnologije, oblikovanja, funkcionalnosti in povezljivosti, združenih v eni najnaprednejših polnilnih postaj na svetu. Polnilna postaja v kombinaciji z dinamičnim modulom ali optiMOON-om omogoča spremlajnje porabnikov v objektu in ustrezno zmanjševanje moči polnjenja, v kolikor je to potrebno, da ne pride do preobremenitve glavnih varovalk na objektu.

Za varno, preprosto in hitro polnjenje vašega e-avtomobila.

Lastnosti polnilne postaje

Moč polnjenja

do 22 kW

Dinamično polnjenje

Load Guard ali optiMOON

Zaklepanje in avtorizacija

RFID, PIN

Povezljivost

OCPP, MODBUS, Wifi, Ethernet

Upravljanje

spletni brskalnik

Polnilna postaja MOON Community HOME

Za varno, preprosto in hitro polnjenje vašega e-avtomobila.
Polnilna postaja Community HOME

Posebnosti polnilne postaje

  • Upravljanje prek spletne aplikacije in zaslona na dotik
  • Polnilni kabel z vtičem tipa 2 (5 ali 7 metrov)
  • Montaža v zaprtih prostorih in na prostem
  • Stopnja in vrsta zaščite: IP56 (proti prašnim delcem in vodi) in IK10 (proti udarcem)

Tehnologija

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Inteligentno polnjenje

Stenska polnilna postaja MOON Community Home je inteligentno povezana z vašo sončno elektrarno in hranilnikom električne energije.

Dinamično polnjenje

V povezavi z modulom Load Guard ali sistemom upravljanja z energijo optiMOON se lahko moč polnjenja prilagodi drugim porabnikom električne energije, saj Load Guard ali sistem upravljanja z energijo optiMOON poskrbi, da seštevek moči polnjenja in moči ostalih porabnikov ne preseže zmogljivosti priključka objekta. Moč polnjenja se ob vklopu večih porabnikov na objektu tako lahko ustrezno zniža in nato ponovno zviša, ko je moči na voljo dovolj. Tako boste brez skrbi pred preobremenitvami uživali v najhitrejšem možnem polnjenju.

Vašo sončno elektrarno zgradimo na ključ

Vprašanja in odgovori

Ne izgubljajte časa z iskanjem odgovorov na vaša vprašanja. Za vas smo jih zbrali na enem mestu.

VSI ODGOVORI
Kaj potrebujem za brezskrbno uporabo svojega električnega vozila?
Za brezskrbno uporabo popolnoma električnega vozila ali priključnega hibrida potrebujete primerno možnost polnjenja. Polnilni kabel s prenosnim polnilcem je pri nekaterih vozilih vključen v serijsko opremo, a boljša je odločitev za namestitev lastne stenske polnilne postaje. Za zagotavljenje elektrike za polnjenje električnega vozila imate na voljo dve možnosti: prek obstoječe pogodbe o dobavielektrične energije ali z namestitvijo sončne elektrarne. Z njo proizvajate lastno solarno električno energijo in vsak dan prihranite pri stroških za elektriko. Viški solarne električne energije se odvedejo bodisi v hranilnik električne energije ali pa v električno omrežje.
Ali je kombinacija polnilne postaje in hranilnika električne energije smiselna tudi, če nimam lastne sončne elektrarne?
Načeloma je kombinacija obeh elementov smiselna tudi brez povezave s sončno elektrarno, na primer, če želite v hranilniku energije začasno shraniti cenejši nočni tok in ga nato uporabiti za poljnenje svojega električnega avtomobila podnevi ali če imate prešibak električni priključek, da bi hkrati delovalo več močnejših porabnikov.
Razmišljam o lastni polnilnici. Kaj naj bo moj prvi korak?
Oglasite se bodisi pri katerem od trgovcev v pooblaščeni prodajno servisni mreži avtomobilskih znamk, ki jih v Sloveniji zastopa Porsche Slovenija, bodisi po spletu ali telefonu neposredno znamki MOON. Strokovnjaki se bodo nato pogovorili z vami ter upoštevali vse dejavnike oziroma posebnosti vašega objekta in potreb. Hitro vam bo postalo povsem jasno, da za svetovanje, odločitev za primerno inštalacijo, namestitev in zagon polnilnice ne potrebujete številnih dodatnih poti, saj pri znamki MOON poskrbijo za vse.
Kakšno domačo polnilnico naj izberem?
Za postavitev doma strokovnjaki MOON običajno priporočajo klasične domače polnilnice s trifaznim izmeničnim tokom (AC) z močjo do 11 kW, moč polnilnice pa se lahko prilagaja moči vašega domačega priključka (dinamično polnjenje). Postavitev polnilnice stane (brez DDV) od okoli tisoč petsto evrov naprej, odvisno od tega, kako zahtevna je montaža, torej ali je polnilnico mogoče namestiti na steno, do koder je treba napeljati le nekaj metrov kabla, ali pa so potrebna večja dela.
Katere vrste polnjenja so na voljo?
Na voljo sta polnjenje AC (z izmeničnim tokom), ki omogoča moč polnjenja do 11 kW (pri nekaterih vozilih pa tudi več), in polnjenje DC (z enosmernim tokom). Številni proizvajalci vozil za polnjenje z enosmernim tokom načrtujejo večje moči polnjenja, in sicer do 350 kW.
Kako se razlikujejo tipi kablov?
Pri polnjenju z izmeničnim tokom (AC) na polnilnih postajah razlikujemo med kabli z vtičem za vozilo tipa 1 (predvsem starejša vozila azijskih znamk e-avtomobilov) in tipa 2. Polnilni kabel tipa 2 je standardni polnilni kabel pri pratktično vseh električnih avtomobilih, ki so napredaj v EU. Pri polnjenju z enosmernim tokom (DC) pa je v Evropi standard CCS, nekatera starejša japonska in korejska vozila pa imajo priključek standarda CHAdeMO.
VSI ODGOVORI
Mail icon

Imate še kakšno vprašanje o ponudbi MOON?

Pošljite nam svoje vprašanje na
moonpower@porsche.si

Imate dodatna vprašanja?
Z veseljem vam svetujemo.

Vas zanima, katera polnilna postaja je najbolj primerna za vaše potrebe, kakšen je postopek priključitve in kdaj lahko začnete s polnjenjem? Naj vam pomagamo.

Oddaj povpraševanje