Pogosta vprašanja KONTAKT

E-rešitve za hotele in njihove goste

Iz dneva v dan se bo več gostov k vam pripeljalo z lastnim ali najetim električnim avtomobilom. Če bodo imeli pri vas možnost, da med spanjem še napolnijo baterijo električnega avtomobila in se zjutraj brez skrbi odpeljejo naprej, bodo vsekakor raje obiskali vaš hotel kot konkurenčnega, ki mu tega ne ponuja.

E-rešitve za hotele in njihove goste

E-rešitve za hotele

Prednosti

 • Pritegnili boste nove, kvalitetne goste in obdržali stare stranke
 • Povečali boste prihodke: več gostov, gostje z večjo kupno močjo, daljši postanki, zmanjšanje lastnih operativnih stroškov
 • Polnjenje boste lahko omogočili gostom kot tudi zaposlenim, lahko boste polnili tudi vozila v vašem voznem parku.

Posebnosti

 • Način dostopa in odločitev, ali bo polnjenje plačljivo ali brezplačno, je vaša, sistem pa omogoča hitre prilagoditve po vaših željah.
 • Ni vam potrebno skrbeti za upravljanje in obračunavanje storitve polnjenja
 • Pritegnili boste novo, bolj ozaveščeno kakovostno delovno silo in obdržali staro

Različne skupine uporabnikov, ena celovita rešitev

1. Vozila gostov

1. Vozila gostov

Medtem ko vaši gostje polnijo svoje vozilo pri vas brezplačno, lahko zunanjim obiskovalcem polnjenje zaračunavate. Tako se vam investicija povrne prej, vaš ugled zraste, pri tem pa nimate sami nobenega dela z upravljanjem in obračunavanjem, zato se lahko popolnoma posvetite svojemu poslu.

2. Službena vozila

2. Službena vozila

Na vaših polnilnicah polnite vaša službena vozila. Tudi zaposleni, ki jim je omogočena uporaba službenega vozila v zasebne namene, polnijo v službi. Identificirajo se npr. s pomočjo RFID kartice, vi pa o njihovi porabi prejemate mesečna poročila.

3. Vozila zaposlenih

3. Vozila zaposlenih

Zaposleni lahko svoja električna in elektrificirana vozila na vaših polnilnicah polnijo po ceni, ki jo določite vi – plačljivo ali celo brezplačno.

Preberite več

Hotelska soba

Polnjenje

Spi&polni

Polnilnice v hotelski garaži so na voljo vašim gostom, lahko pa z njimi poskrbite tudi za mobilnostne potrebe zaposlenih, saj jim tako omogočite polnjenje njihovega osebnega oziroma službenega električnega vozila. Mogoče je pričakovati, da bodo vaši gostje svoje avtomobile večinoma polnili ponoči, čez dan pa bodo polnilnice lahko na voljo za potrebe vaše interne mobilnosti. Koliko pa se na njih sploh lahko napolni električno vozilo – na primer medtem ko vaš gost sladko spi?

E-vozila

Za podjetja

Odločitev, ki se obrestuje

Podjetja, ki želijo v dobi električne mobilnosti uspešno poslovati in se razvijati, se bodo morala prilagoditi novim okoliščinam in vzpostaviti polnilno infrastrukturo za električna vozila tako za svoje stranke kot za zaposlene. To še kako velja tudi za gostilne in restavracije, hotele, športne ter wellness centre in podobno. Katere so torej prednosti, ki vam jih prinaša povsem preprosta odločitev za lastno polnilnico za električne avtomobile?

Gregor Jamnik

Za podjetja

»Postavite se v vlogo gosta«

Hotelirstvo se je v zadnjih letih drastično spremenilo, in to ne le zato, ker so se bistveno preoblikovali turistični tokovi, ampak tudi zato, ker so se spremenili gostje in njihove potrebe. Vse bolj je zanje pomembno, da nastanitve, za katere se odločijo, ponujajo trajnostne in zelene rešitve. Mednje spada tudi možnost polnjenja električnega avtomobila. Kje so slovenski hoteli, kam gredo in kako bi se morali usmeriti? O tem smo se pogovorili z Gregorjem Jamnikom, generalnim direktorjem Best Western Premier Hotela Slon in predsednikom Združenja hotelirjev Slovenije.

Mnenja uporabnikov

»MOON nam je izjemno pomagal, od svetovanja, kako načrtovati, kakšne sončne celice in polnilne postaje izbrati, pa vse do končne izvedbe. Ves proces so Moonovci vodili tako profesionalno, da kljub zahtevnosti projekta nismo imeli niti enega nepredvidenega zapleta ali težave. Celoten sistem deluje brezhibno. Naša izkušnja je izrazito pozitivna.«

Aleš ČadGostilna Čad

Kaj ponujamo?

Kaj ponujamo?

 • Polnilne postaje različnih moči in tipov. Poleg tega vam ponujamo tudi hranilnike električne energije in sončne elektrarne, ki vam zagotavljajo energetsko samooskrbo.
 • Namestitev in prvi zagon. Svetujemo vam pri izbiri, preverimo vse potrebno pred samo namestitvijo ter poskrbimo za namestitev in prvi zagon.
 • Profesionalno upravljanje in nadzor. Delovanje polnilnih postaj spremljamo in vzdržujemo ter servisiramo.

 • Možnost dinamičnega upravljanja polnjenja. Moč polnilnice je mogoče dinamično prilagajati med več polnilnicami in porabniki v objektu, tako da je poraba elektrike čim bolj optimalna.
 • Vključitev v sistem javnih polnilnic. Nadzor nad tarifo. Določite lahko različne cene polnjenja za različne skupine uporabnikov, od gostov do zaposlenih.
 • Avtorizacija uporabnikov s PIN kodo, RFID kartico in aplikacijo Nepooblaščene osebe tako ne morejo polniti na vaši polnilnici, vi pa imate nadzor nad tem, kdo lahko polni in po kakšni ceni.

 • Zaledni sistem MOON charge. Zaledni sistem MOON charge je združljiv z več ponudniki polnilnih storitev, torej s sistemi, ki imajo uporabnike in jim izdajo kartice/aplikacijo ter poskrbijo za zaračunavanje polnjenja uporabnikom na podlagi obračuna, ki jim ga pošlje zaledni sistem upravljalca polnilnic. Uporabniki bodo v namenskih aplikacijah videli, da ponujate možnost polnjenja, in hkrati vedeli, da bodo pri vas lahko brez težav polnili svoje vozilo – ne glede na to, ali se odločite za plačljivo ali brezplačno polnjenje.
 • Rešitve po meri. Po potrebi vam izdelamo rešitve za povezavo z drugimi sistemi, na primer lojalnostnimi karticami.
 • Asistenca 24/7. Asistenca MOON charge je na voljo vse dni v letu, 24 ur na dan. Morebitne težave in okvare bodo odpravili takoj, na daljavo.

Vas zanima več?
Z veseljem vam svetujemo.

Z veseljem vam svetujemo! Naši strokovnjaki bodo prisluhnili vašim željam in potrebam ter pripravili najboljšo rešitev za vaš konkreten primer.

Oddaj povpraševanje