Še dni h min s do dražje elektrike
Preberi več
Pogosta vprašanja KONTAKT

Odločitev, ki se obrestuje

03.03.2022

Podjetja, ki želijo v dobi električne mobilnosti uspešno poslovati in se razvijati, se bodo morala prilagoditi novim okoliščinam in vzpostaviti polnilno infrastrukturo za električna vozila tako za svoje stranke kot za zaposlene. To še kako velja tudi za gostilne in restavracije, hotele, športne ter wellness centre in podobno. Katere so torej prednosti, ki vam jih prinaša povsem preprosta odločitev za lastno polnilnico za električne avtomobile?

Odločitev, ki se obrestuje

03.03.2022

E-vozila

PRITEGNILI BOSTE NOVE IN OBDRŽALI STARE STRANKE

Med 1. januarjem 2020 in 1. januarjem 2021 se je število vseh registriranih avtomobilov v Sloveniji povečalo za 0,5 odstotka, število električnih pa za 83,4 odstotka. Na evropski ravni, še posebej v državah, iz katerih v Slovenijo prihaja največ gostov, je rast še večja. Malice, kosila, večerje s poslovnimi parterji, družinska kosila ob koncu tedna, postanki na poti, službene poti, dopusti, sproščanje v vašem centru dobrega počutja in še marsikateri drug razlog za obisk ravno vašega podjetja so ob čedalje večjem obsegu uporabe električnih avtomobilov za osebne in poslovne namene vse bolj povezani z možnostjo polnjenja električnih vozil.

Povedano drugače: ne le dobra hrana, mehka postelja in prijazno osebje, tudi možnost polnjenja električnih avtomobilov že sedaj in vse bolj vpliva na izbiro. Turizem v širšem smislu se z uveljavljanjem električne mobilnosti spreminja v marsičem. Če denimo gostje s klasičnim avtomobilom v večini primerov začnejo dopust, ko prispejo na destinacijo, so uporabniki električnih avtomobilov tako rekoč na dopustu že s prvim kilometrom poti, na kateri načrtujejo postanke tam, kjer lahko počnejo še kaj drugega, ne le čakajo, da se jim napolnijo baterije njihovega električnega vozila.

Doslej so se ob zgoščenem turističnem prometnem toku v poletnih mesecih tranzitni gostje v Sloveniji ustavili le za nekaj minut, da so dotočili gorivo. Z električno mobilnostjo se njihov postanek lahko podaljša na uro ali dve. Ob tem bo sčasoma zasedenost hitrih polnilnic ob avtocestnem križu v prometnih konicah velika, kar bo prineslo dodatno izgubo časa. Zato so uporabniki električnih avtomobilov pripravljeni zaviti z glavne poti, saj čas polnjenja raje preživijo na zanimivi lokaciji, kjer je zasedenost polnilnic manjša oziroma je polnjenje električnih vozil rezervirano za goste, ki med polnjenjem lahko počnejo kaj zanimivega.

Ponudniki gostinskih in drugih turističnih storitev v bližini meje, še posebej zahodne in severne, ki ju veliko lastnikov klasičnih avtomobilov prestopi tudi zato, da napolnijo rezervoar za gorivo, bodo lahko v prihodnje te goste v veliki meri zadržali dalj časa. Z gorivom se namreč nam najbližji tujci oskrbijo v petih do desetih minutah, električni avto pa se lahko polni tudi več ur. Glede na to, da je cena storitev polnjenja oziroma električne energije v Sloveniji občutno nižja kot v Italiji in Avstriji, bo z množično električno mobilnostjo oskrba z energentom za vožnjo postala še bolj vabljiva za klasične dnevne goste z druge strani meje.. Ne le gostinci, te dnevne migrante lahko tudi hotelirji pritegnejo v hotelsko restavracijo kot dnevne goste, poleg hotelskih. Kdor bo ta veliki poslovni potencial znal obrniti sebi v prid, bo hitro dosegel poslovno rast ob porajanju novih oblik mobilnosti

POVEČALI BOSTE PRIHODKE

1.

Več gostov, daljši postanki

Osnovni razliki med oskrbo s klasičnimi energenti za vožnjo in polnjenjem baterij električnega avtomobila sta čas, ki je potreben za to, in kraj, kjer je na razpolago ustrezen pogonski vir. S klasičnimi gorivi se je mogoče oskrbeti le na bencinskih servisih, z električno energijo pa praktično povsod. Treba je le postaviti polnilnice, zaradi katerih se bodo gostje na lokaciji zadržali dalj časa. Tako bodo denimo v času obiska gostiln polnili električne avtomobile, s tem pa bodo deležni boljše uporabniške izkušnje kot s klasičnim vozilom. Ponudnik, ki bo gostom zagotovil polnjenje, bo ne glede na število in pogostost polnjenj vsekakor precej bolj povečal prihodke kot stoške, povezane ceno za polnjenje porabljene električne energije.

Tako se bo naložba vsestransko obrestovala – tudi zato, ker boste s polnilnico za električna vozila pridobili svojevrstno oznako kakovosti, ki vas bo ločila od drugih ponudnikov. Zaradi te primerjalne prednosti bodo gostje za obisk vaše gostilne oziroma hotela pripravljeni tudi spremeniti pot oziroma prav vas izbrati za končno destinacijo poti oziroma izleta. Ob tem velja poudariti, da ni nujno, da svojim gostom omogočite brezplačno polnjenje: če se odločite za zaračunavanje polnjenja, vam zaledni sistem MOON charge omogoča, da to počnete povsem samodejno, brez potrebe po dodatnem delu, izstavljanju računov in podobno. Za vse poskrbi zaledni sistem, vi pa Porsche Slovenija le enkrat mesečno izdate račun za vsa plačljiva polnjenja skupja – in ob tem lastne električne avtomobile še vedno polnite brezplačno. Sistem je zelo prilagodljiv, zato so možne različne kombinacije plačljivega in brezplačnega polnjenja glede na to, kdo polni.

Izračunajte, koliko bi zaslužili z lastno polnilnico

STROKOVNOST KOT TEMELJ VEČJE POSLOVNE UČINKOVITOSTI

  • Poslovni potencial postavitve polnilnice zagotavlja hitro povrnitev naložbe. Vendar se je za pravšnjo izbiro polnilnice, namestitev in priključitev na omrežje pametno povezati s strokovnjaki znamke MOON. Z njihovo pomočjo bo polnilnica za električne avtomobile resnično postala primerjalna prednost gostilne, hotela ali širše turistične destinacije. Polnilnice vam ne bodo le prodali. Poskrbeli bodo za namestitev in celostno povezavo s poslovanjem gostiln, restavracij, hotelov in drugih deležnikov v turizmu.
2.

Stranke z večjo kupno močjo

V trenutni zagonski fazi množične elektrifikacije cestnega prometa se za električne avtomobile sorazmerno pogosteje odločajo uporabniki z večjo kupno močjo. Kdor jih zmore pritegniti, si bo zagotovil kakovostne stranke za svoje primarne storitve.

3.

Zmanjšanje lastnih operativnih stroškov

Če boste začeli uporabljati tudi električno službeno vozilo in ga polnili na svoji polnilnici, boste zmanjšali operativne stroške lastnega poslovanja ter hkrati gostom zagotovili okolje brez hrupa in izpustov. Če si boste polnilnico delili z gosti in svoje avtomobile polnili v času, ko bo gostilna zaprta oziroma podnevi, ko bo svoje vozilo polnilo manj vaših hotelskih gostov, bo investicija še bolj donosna.

POSTALI BOSTE BOLJ OKOLJU PRIJAZNI

Dokažite, da se zavedate okoljskih izzivov. Kdor se električne mobilnosti ne loti resno in konkretno, ne more trditi, da razume pomen varovanja okolja v tem kritičnem času velikih podnebnih sprememb. Sloveniji je treba zagotoviti trajnostni in sonaravni razvoj ter ji ohraniti in dodatno potrditi status zelene turistične destinacije. Kdor stavi na individualnega, butičnega gosta, se bo v prihodnje še toliko bolj srečeval z električno mobilnostjo, ki jo bo moral razumeti in lastnikom električnih avtomobilov zagotoviti oskrbo z električno energijo – po možnosti s čisto energijo, kakršno denimo zagotavlja lastna sončna elektrarna, ki vam jo lahko postavijo strokovnjaki MOON.

Zaradi specifičnega poselitvenega vzorca in razporeditve delovnih mest je velik del prebivalcev Slovenije odvisen od avtomobila. Zato so okoljski izzivi urejanja prometa najtesneje povezani z vzpostavitvijo množične elektromobilnosti. Bodite v prvih vrstah tovrstne preobrazbe slovenske družbe in okoljsko ozaveščenim gostom pokažite, da z njimi delite enake vrednote in cilje.

PRITEGNILI BOSTE NOVO, BOLJ OZAVEŠČENO KAKOVOSTNO DELOVNO SILO IN OBDRŽALI STARO

Skupne vrednote

  • Za obstanek in nadaljnji razvoj ter rast gostinske, hotelirske in nasploh turistične dejavnosti je temeljnega pomena kakovostna in okoljsko ozaveščena delovna sila. Ta toliko raje dela pri delodajalcu, s katerim deli iste vrednote. Omogočanje polnjenja električnih avtomobilov jasno priča o tem, da je vsak zaposleni del okoljsko in klimatsko ozaveščenega kolektiva.

Manjši stroški mobilnosti za vse

  • Okoljsko ozaveščena delovna sila bo vse pogosteje tudi sama uporabljala električne avtomobile. Ti so iz dneva v dan tudi stroškovno vse bolj učinkoviti in ljudem zagotavljajo nižjo ceno mobilnosti. Delodajalec, ki bo svojim zaposlenim pomagal zmanjševati mobilnostne stroške, bo zato toliko bolj priljubljen in kakovostni kadri bodo zanj rajši delali. Polnilnice za električna vozila so tako poleg oskrbe vozil vaših gostov in službene flote lahko na razpolago tudi vašim zaposlenim, ki jih uporabljajo za polnjenje električnih avtomobilov, s katerimi se vozijo na delo.

Nova znanja, večje kompetence

  • Uporaba službenih električnih vozil vsekakor krepi podobo naprednega delodajalca. Nova znanja, ki si jih zaposleni pridobi ob komuniciranju z gosti, ki se pripeljejo z električnimi avtomobili, in z lastno uporabo interne polnilne infrastrukture, bodo v prihodnje vse bolj iskana. Tako bo življenje z električno mobilnostjo iz prve roke izjemno pozitivna izkušnja za vse, ki bodo vključeni vanjo, še posebej za zaposlene.

Čas se izteka

Le še do 31. decembra je čas, da pri elektrodistributerju vložite vlogo za soglasje za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne v omrežje. Tako si boste še lahko zagotovili obračunavanje po finančno najugodnejšem sistemu neto meritev. Ta vam zagotavlja hitrejšo povrnitev vaše investicije.

Ker je v tem primeru čas zares denar, vam pri znamki MOON zagotavljamo, da bomo vašo vlogo pripravili v zgolj treh tednih* po prejemu povpraševanja.

Oglasite se nam čim prej, pravočasno oddajte vlogo in prehitite nova pravila.

Preberi več