Polnilna postaja MOON DC Charger 100-400

Polnilna postaja MOON DC Charger 100‑400 je prava rešitev za najhitrejše polnjenje. Modularna zgradba sistema omogoča kasnejšo nadgradnjo na višjo polnilno zmogljivost.

Sodobna polnilna postaja za vaše podjetje: hitra in vsestranska.

Lastnosti polnilne postaje

MOČ POLNJENJA

100-400 kW

POVEZLJIVOST

OCPP, MODBUS, Ethernet

DINAMIČNO POLNJENJE

z optiMOON

ZAKLEPANJE IN AVTENTIKACIJA

RFID

Polnilna postaja MOON DC Charger 100-400

Sodobna polnilna postaja za vaše podjetje: hitra in vsestranska.
Polnilna postaja MOON DC Charger 100‑400

Posebnosti polnilne postaje

  • Skalabilnost skupne moči, močnostni moduli moči 100 kW.
  • Do štiri polnilna mesta, dve velikosti ohišja z močjo do 200 in do 400 kW.

Tehnologija

DC polnilna postaja MOON DC Charger 100‑400 uporablja tehnologijo Alpitronic Hypercharger Technology.

Oddaj povpraševanje

Do 400 kW moči

Zagotovljena moč v območju od 100-400 kW. Možna je konfiguracija vseh standardov za polnjenje, ki so trenutno v veljavi.

Koncept močnostnih modulov

Močnostne module je mogoče brez težav kombinirati in jim povečati skupno moč, tako da se bo vaša naložba splačala tudi v prihodnosti.

Standardizirani protokol polnjenja

Izpolnjuje vse ključne zahteve in predpise standarda IEC 15693 Mednarodne komisije za elektrotehniko glede postaj za hitro polnjenje.

Mnenja uporabnikov

»Celoten sistem – sončne celice na strehi, odjemno mesto, hranilnik in razdelilnik ter hitre polnilne postaje – so pri znamki MOON prilagodili hiši in drugi infrastrukturi. Celoten sistem res deluje brezhibno. Naša izkušnja je izrazito pozitivna.«

Aleš ČadGostilna Čad

Vašo sončno elektrarno zgradimo na ključ

Vprašanja in odgovori

Ne izgubljajte časa z iskanjem odgovorov na vaša vprašanja. Za vas smo jih zbrali na enem mestu.

VSI ODGOVORI
Kaj potrebujem za brezskrbno uporabo svojega električnega vozila?
Za brezskrbno uporabo popolnoma električnega vozila ali priključnega hibrida potrebujete primerno možnost polnjenja. Polnilni kabel s prenosnim polnilcem je pri nekaterih vozilih vključen v serijsko opremo, a boljša je odločitev za namestitev lastne stenske polnilne postaje. Za zagotavljenje elektrike za polnjenje električnega vozila imate na voljo dve možnosti: prek obstoječe pogodbe o dobavielektrične energije ali z namestitvijo sončne elektrarne. Z njo proizvajate lastno solarno električno energijo in vsak dan prihranite pri stroških za elektriko. Viški solarne električne energije se odvedejo bodisi v hranilnik električne energije ali pa v električno omrežje.
Ali je kombinacija polnilne postaje in hranilnika električne energije smiselna tudi, če nimam lastne sončne elektrarne?
Načeloma je kombinacija obeh elementov smiselna tudi brez povezave s sončno elektrarno, na primer, če želite v hranilniku energije začasno shraniti cenejši nočni tok in ga nato uporabiti za poljnenje svojega električnega avtomobila podnevi ali če imate prešibak električni priključek, da bi hkrati delovalo več močnejših porabnikov.
Razmišljam o lastni polnilnici. Kaj naj bo moj prvi korak?
Oglasite se bodisi pri katerem od trgovcev v pooblaščeni prodajno servisni mreži avtomobilskih znamk, ki jih v Sloveniji zastopa Porsche Slovenija, bodisi po spletu ali telefonu neposredno znamki MOON. Strokovnjaki se bodo nato pogovorili z vami ter upoštevali vse dejavnike oziroma posebnosti vašega objekta in potreb. Hitro vam bo postalo povsem jasno, da za svetovanje, odločitev za primerno inštalacijo, namestitev in zagon polnilnice ne potrebujete številnih dodatnih poti, saj pri znamki MOON poskrbijo za vse.
Kakšno domačo polnilnico naj izberem?
Za postavitev doma strokovnjaki MOON običajno priporočajo klasične domače polnilnice s trifaznim izmeničnim tokom (AC) z močjo do 11 kW, moč polnilnice pa se lahko prilagaja moči vašega domačega priključka (dinamično polnjenje). Postavitev polnilnice stane (brez DDV) od okoli tisoč petsto evrov naprej, odvisno od tega, kako zahtevna je montaža, torej ali je polnilnico mogoče namestiti na steno, do koder je treba napeljati le nekaj metrov kabla, ali pa so potrebna večja dela.
Katere vrste polnjenja so na voljo?
Na voljo sta polnjenje AC (z izmeničnim tokom), ki omogoča moč polnjenja do 11 kW (pri nekaterih vozilih pa tudi več), in polnjenje DC (z enosmernim tokom). Številni proizvajalci vozil za polnjenje z enosmernim tokom načrtujejo večje moči polnjenja, in sicer do 350 kW.
Kako se razlikujejo tipi kablov?
Pri polnjenju z izmeničnim tokom (AC) na polnilnih postajah razlikujemo med kabli z vtičem za vozilo tipa 1 (predvsem starejša vozila azijskih znamk e-avtomobilov) in tipa 2. Polnilni kabel tipa 2 je standardni polnilni kabel pri pratktično vseh električnih avtomobilih, ki so napredaj v EU. Pri polnjenju z enosmernim tokom (DC) pa je v Evropi standard CCS, nekatera starejša japonska in korejska vozila pa imajo priključek standarda CHAdeMO.
VSI ODGOVORI
Mail icon

Imate še kakšno vprašanje o ponudbi MOON?

Pošljite nam svoje vprašanje na
moonpower@porsche.si

Imate dodatna vprašanja?
Z veseljem vam svetujemo.

Vas zanima, katera polnilna postaja je najbolj primerna za vaše potrebe, kakšen je postopek priključitve in kdaj lahko začnete s polnjenjem? Naj vam pomagamo.

Oddaj povpraševanje