Pogosta vprašanja KONTAKT

Optimalno upravljanje energije

02.06.2022

V bližnji prihodnosti bo izjemno pomembno, da bomo znali ne le pridobivati lastno energijo, ampak tudi optimizirati porabo glede na potrebe v različnih časovnih obdobjih in preprečevati preobremenitve sistema. Toda kako?

Optimalno upravljanje energije

02.06.2022

Dandanes so cene elektrike nepredvidljive, njena poraba pa se izjemno povečuje, tako da dobava dovolj velikih količin v najbolj obremenjenih delih dneva postaja velik izziv. Obetajo se nam velike spremembe pri obračunavanju porabe električne energije.

V času, ko bo poraba večja, bo višja tudi cena. Zato bo še pomembnejše, da bomo znali ne le pridobivati lastno energijo, ampak tudi optimizirati porabo glede na potrebe v različnih časovnih obdobjih in preprečevati preobremenitve sistema.

Takšno upravljanje bo za poslovne in tudi za fizične uporabnike brez uporabe inteligentnih upravljavskih sistemov praktično nemogoče. Tu nastopi OptiMOON, sistem za celovito energetsko upravljanje v vašem objektu znamke MOON in družbe Porsche Slovenija. Tako tudi k nam prinaša napredno in hkrati za uporabnika preprosto upravljanje, v tujini pogosto znano pod angleško kratico HEMS (home energy management system).

OptiMOON sestavljata strojni del (manjša enota, priključena na lokaciji) in programska infrastruktura, ki deluje na različnih pametnih napravah (računalniki, telefoni, tablice).

"Vse uporabnike, ki jih sistem zanima, vabimo, da se nam že danes oglasijo,« pojasnjuje Dušan Lukič.
"Vse uporabnike, ki jih sistem zanima, vabimo, da se nam že danes oglasijo,« pojasnjuje Dušan Lukič.
»OptiMOON omogoča zniževanje stroškov električne energije, samostojno optimizacijo porabe s premikom v čas, ko je elektrika cenejša, optimalno izrabo energije iz lastne sončne elektrarne, kjer je ta že postavljena, stalen nadzor in neposredno upravljanje na daljavo od koder koli z internetnim dostopom ter preprost in celosten pregled energijskih tokov v poslovnem ali zasebnem objektu. Zanimanje za sistem je bilo veliko že takrat, ko je bil ta še v razvojni fazi, po intenzivnem razvoju pa smo ga tudi dodobra testirali. Na več testnih lokacijah in v pilotskih projektih, pri katerih smo sodelovali z različnimi poslovnimi partnerji, OptiMOON že uspešno krmili proizvodne naprave in porabnike ter zmanjšuje konične moči. V naslednjih mesecih pa sledi tudi komercialni zagon, tako da vse uporabnike, ki jih sistem zanima, vabimo, da se nam že danes oglasijo,« pojasnjuje Dušan Lukič, vodja projekta Nova mobilnost v Porsche Slovenija.
Več o sistemu OptiMOON za dom Več o sistemu OptiMOON za podjetja

Električna vozila

Smo uvoznik električnih in elektrificiranih vozil avtomobilskih znamk Skupine Volkswagen.

POGLEJ VSA E-VOZILA
ID.3

Volkswagen ID.3

ID.4

Volkswagen ID.4

ID.5

Volkswagen ID.5

e-tron

Audi e-tron

Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Q4 sportback e-tron

Audi Q4 sportback e-tron

e-tron sportback

Audi e-tron sportback

e-tron GT

Audi e-tron GT

Born

CUPRA Born

Formentor

CUPRA Formentor

ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ iV

ENYAQ COUPÉ iV

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Novi multivan

Volkswagen Gospodarska vozila Novi multivan

Crafter furgon

Volkswagen Gospodarska vozila Crafter furgon