Pogosta vprašanja KONTAKT

Vaš hranilnik

13.01.2023

Hranilnik električne energije POWER se v kombinaciji z lastno sončno elektrarno preprosto splača.

Vaš hranilnik

13.01.2023

V kombinaciji z lastno sončno elektrarno vam hranilnik zniža stroške in omogoča energetsko neodvisnost. Čisto in brezplačno elektriko, ki jo proizvede vaša sončna elektrarna, lahko namreč shranite in porabljate takrat, ko jo potrebujete.

KAJ JE HRANILNIK?

Hranilnik električne energije je baterija (s potrebno krmilno elektroniko), v katero lahko začasno shranite vso čisto solarno elektriko, ki jo proizvede vaša sončna elektrarna, ali energijo iz omrežja in jo uporabite takrat, ko je vaša poraba večja od trenutne zmogljivosti sončne elektrarne. Deluje 24 ur na dan, in to tudi v primeru izpada električnega toka (tedaj sistem vzpostavi samostojno omrežje, ki zagotovi nadaljnjo oskrbo z električno energijo).

ZAKAJ JE KORISTEN?

Hranilnik ni koristen le za shranjevanje in kasnejšo porabo odvečne električne energije, temveč tudi pri manjšanju konične moči električnega priključka, torej moči, glede na katero za priključek z merjenjem moči plačujete omrežnino oziroma obračunsko moč.

V trenutkih, ko bi zaradi večje porabe lahko presegli največjo moč priključka, si tako pomagate z energijo, shranjeno v hranilniku. Zato ima električni priključek lahko manjšo priključno in obračunsko moč, kar pomeni, da vas bo stal manj in boste zanj plačevali nižjo omrežnino. Z izravnavo koničnih obremenitev se trajno zniža cena energije.

POMEMBNO JE VEDETI

Hranilniki električne energije se lahko vključijo v sisteme upravljanja energije, kot je optiMOON, in tako pripomorejo k zmanjšanju stroškov elektrike.
Modularna zasnova hranilnika POWER je plod slovenskega znanja podjetja TAB iz Mežice.
Modularna zasnova hranilnika POWER je plod slovenskega znanja podjetja TAB iz Mežice.

Izpostavljene značilnosti hranilnika POWER

  1. Možnost kombiniranja z vsemi fotovoltaičnimi sistemi
  2. Integriran enofazni ali trifazni AC-sistem »All-in-One«
  3. Najboljša varnost in kakovost: »Izdelano v Sloveniji«
  4. Zanesljiva, trajnostna in varna baterijska tehnologija (LiFePO4)
  5. Različne kapacitete
IZVEDITE VEČ

Kako in kdaj poteka proizvodnja in poraba sončne energije v domu?

1.

JUTRO

Ko vzide sonce, začne sončna elektrarna proizvajati elektriko. Vendar električna energija, ki se proizvede v jutranjih urah, vaših potreb ne krije v celoti. Zato hranilnik energije POWER preostalo elektriko zagotavlja iz zaloge energije, ki jo je shranil prejšnji dan.
2.

DAN

Sončna elektrarna večino električne energije proizvede čez dan. Presežek se shrani v hranilnik energije POWER. Šele ko je ta povsem napolnjen, se presežki oddajajo v javno električno omrežje. Še pomembnejše je manjšanje koničnih moči – energijo (tudi iz omrežja) Lahko shranjujete takrat, ko ni potreb po veliki moči, in jo porabljate, ko so zahteve po moči visoke. Zato ima lahko priključek manjšo priključno oziroma obračunsko moč, kot bi jo potrebovali brez hranilnika.
3.

VEČER IN NOČ

Sončna elektrarna proizvaja zgolj malo ali nič električne energije, in to ravno v času, ko je potreba po elektriki v vašem domu največja. Hranilnik električne energije vam omogoča, da porabljate shranjeno elektriko, ki jo je vaša sončna elektrarna proizvedla čez dan.