Pogosta vprašanja KONTAKT

Preprosto do sončne elektrarne, preprosto do ugodne energije

03.04.2024

Postavitev bo hitra, uporaba energije pa pregledna in cenovno najugodnejša.

Preprosto do sončne elektrarne, preprosto do ugodne energije

03.04.2024

Kaj najbolje opiše vaš trenutni položaj?

Imam pred 31. 12. 2023 oddano vlogo za soglasje za postavitev oziroma sem že pridobil tudi soglasje

Ste na poti proti lastni sončni elektrarni. Pravočasno ste oddali vlogo za izdajo soglasja za njeno postavitev in si s tem zagotovili, da bo za vas tudi v prihodnje veljal letni net metering, do lani splošni sistem obračunavanja električne energije za objekte z lastno samooskrbno sončno elektrarno. Presežke svoje proizvedene elektrike boste oddajali v omrežje, iz njega pa pridobivali energijo, ko je boste potrebovali več, kot je bo tisti hip proizvedla vaša elektrarna. Enkrat na leto se bo naredil poračun, pri katerem vam bo distributer zaračunal morebitno presežno porabo, (samo) za ta del pa boste plačali tudi omrežnino. Preprosto. Obstaja pa samo ena težava: vlogo za soglasje ste oddali, sončne elektrarne pa še nimate.

Izognite se (ponovnemu) lovljenju roka

Če ste si obračunavanje po sistemu letnega net meteringa zagotovili proti koncu leta 2023, potem ste si najbrž oddahnili, da ste ujeli zadnji rok. Ampak zdaj je pred vami že nov mejnik: elektrarna mora biti dejansko postavljena in priključena do konca leta 2024.

Ne glede na to, koliko ste se poglobili v projekt pri vlogi za izdajo soglasja, je zdaj čas za resne nadaljnje korake.

Vloge še nisem oddal oziroma sem vlogo oddal v letu 2024

Če vaš novi dom šele nastaja ali pa ste se zdaj odločili, da je čas za renovacijo, in si želite v prihodnje proizvajati lastno energijo iz trajnostnih virov, ste na pravem mestu. MOON vam omogoča vse. Sončno elektrarno najlažje postavite s pomočjo strokovnjakov, ki za vas izvedejo »home check«, torej si ogledajo lokacijo in ocenijo njeno ustreznost, svetujejo pa tudi, kakšni naj bosta kapaciteta in lega vaše sončne elektrarne. Pomagajo vam pri vseh postopkih od oddaje vloge za soglasje za postavitev do priključitve na omrežje, priskrbijo aktualne informacije o morebitnih subvencijah in olajšavah, ki so na voljo – skratka, ves čas vam stojijo ob strani. Tako vam prihranijo čas in denar.

MOONmetering namesto net meteringa

Rok za obračunavanje po sistemu net meteringa z letnim poračunom morebitne presežne porabe ste zamudili. A brez skrbi, MOONmetering bo poskrbel, da ne boste na slabšem kot tisti, ki so soglasje za sončno elektrarno dobili še po starem sistemu letnega net meteringa. Tu je še dodatna prednost, da lahko sodelujete tudi pri uravnavanju omrežja in ste za to dodatno nagrajeni.

Čas je, da začnete: izberite sončno elektrarno, ki bo zanesljiva, postavljena na ključ in prilagojena vašim potrebam.

Kdo vam bo dobavil material in kdo montiral sončno elektrarno?

Pri nekaterih manjših izvajalcih morda zamuja dobava panelov, pri drugih ni jasno, ali bodo sploh imeli čas za vašo hišo. Zadnja stvar, ki si jo želite, je, da bi proti koncu leta spet pogledovali na koledar in se spraševali, ali bo projekt zaključen pravočasno. In kje se bo končalo sodelovanje z izvajalcem? Kako konkretno bo šel naprej postopek do dejanskega zagona sončne elektrarne? Boste morali sami naokrog z dokumenti, potem ko bodo mojstri inštalirali panele?

Olajšajte si delo in izberite MOON

Brez strokovnega sogovornika bo šlo težko. Tu je velika prednost znamke MOON. Izkušeni strokovnjaki so v zadnjih letih uspešno zaključili vrsto projektov sončnih elektrarn, od individualnih enostanovanjskih hiš do velikih poslovnih objektov, pri katerih lastna sončna energija poganja tudi energetsko zahtevnejšo proizvodnjo.

Predvsem pa je MOON točka, kjer dobite vse na enem mestu. Če potrebujete še kak dodatni nasvet oziroma oceno, ali je projekt, ki ste si ga zamislili, optimalen, ju boste dobili. Po sami inštalaciji sončne elektrarne boste imeli tudi sogovornike, ki vam bodo iz prve roke lahko pomagali pri priključitvi na omrežje.

MOON je najboljša izbira, ker na enem mestu dobite vse: svetovanje, vso opremo, inštalacijo, upravljanje in nato najpreprostejši dostop do najugodnejše energije.

Sončna elektrarna je del celostnega sistema

Postavitev sončne elektrarne je prvi korak v svet vaše lastne energije. A smiselno je, da se prehoda v trajnost lotite celostno.

S hranilnikom Power si zagotovite dostop do svoje elektrike 24 ur na dan, tudi če se kaj zgodi na omrežju in pride to izpada električnega toka.

S polnilno postajo MOON boste lahko polnili svoj električni avto (če ga danes še nimate, boste o njem verjetno razmišljali že v prihodnjih nekaj letih).

S sistemom za upravljanje energije optiMOON pa boste lahko preprosto, pregledno in ves čas spremljali, koliko elektrike porabijo vse naprave, povezane v domači sistem, optimizirali njihovo porabo ter tako maksimalno izkoriščali energijo po najugodnejši ceni.

Če pa bodo vaše potrebe večje od proizvodnje sončne elektrarne, boste izkoristili še ponudbo MOONelektrike in si zagotovili električno energijo z izbiro enega od ugodnih paketov za samooskrbo.

Celostni sistem MOON lahko začnete uporabljati danes, hkrati pa je pripravljen na prihodnost. Prenosi presežkov energije na druga odjemna mesta, povezovanje z drugimi uporabniki v okviru energetske skupnosti coMOONity znamke MOON, oddajanje domače polnilnice in ustvarjanje dodatnih prihodkov – nove tehnološke rešitve ves čas dopolnjujejo ponudbo.

Začeli boste z elektrarno, uporabljali pa energetsko optimiziran in cenovno najugodnejši celostni trajnostni sistem MOON.

Oddaj povpraševanje