Varstvo podatkov

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani (www.vrhunskaemobilnost.si) nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu. 

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran (www.vrhunskaemobilnost.si) in z njo povezane podstrani in strani na poddomenah www.moon-power.si (povprasevanje.moon-power.si, rezervacija.moon-power.si), ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani izven našega nadzora in podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.

1. Varnost podatkov

1.1 Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili. 

1.2 Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

2. Uporaba s strani mladoletnih oseb

2.1 Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

3. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

3.1 Podatki, ki jih posredujete vi 

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki 5. in 6.). 

3.2. Podatki, ki jih zbiramo mi 

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko 7. ter v naši Smernici za piškotke.

4. Partnerji

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij iPROM s sedežem v Ljubljani, Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu in podjetje Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu družbe PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam. 

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

5. Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec 

 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu, financiranju, priprava ponudb, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev 

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, ime, priimek, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Kontaktni obrazec za povpraševanje o sistemih MOON

 • Kontaktni obrazec (informacije o storitvah in sistemih,  kontaktni in identifikacijski podatki in besedilo vaše poizvedbe): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, podatkih o izbranih storitvah in sistemih in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: priprava informativne ponudbe za izbrane storitve MOON
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše povpraševanje o storitvah MOON
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Izbrane storitve, tip objekta, tip električnega priključka, nazivna vrednost varovalk, obračunska moč, tip e-vozila, povprečna letna poraba elektrike, površina strehe, željena kapaciteta hranilnika, ime, priimek, ulica, poštna številka, kraj, e-pošta, telefon, naziv podjetja, besedilo vaše poizvedbe

Rezervacija termina za svetovanje in ogled objekta - Home Check

 • Kontaktni obrazec (informacije o storitvah in sistemih, kontaktni in identifikacijski podatki in besedilo vaše poizvedbe): Ko oddate kontaktni obrazec, se vaši osebni podatki kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, podatkih o izbranih storitvah in sistemih in besedilo vaše poizvedbe) obdelajo in posredujejo strokovnjaku, ki bo opravil preverjanje objekta - Home Check.
 • Namen: Svetovanje in ogled objekta - Home Check
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše povpraševanje o svetovanju in ogledu objekta
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Izbrane storitve, tip objekta, tip električnega priključka, nazivna vrednost varovalk, obračunska moč, tip e-vozila, povprečna letna poraba elektrike, površina strehe, željena kapaciteta hranilnika, ime, priimek, ulica, poštna številka, kraj, e-pošta, telefon, naziv podjetja, besedilo vaše poizvedbe, želeni termin

Povpraševanje za e-vozilo

 • Kontaktni obrazec (informacije o storitvah in sistemih, kontaktni in identifikacijski podatki in besedilo vaše poizvedbe): Ko oddate kontaktni obrazec, se vaši osebni podatki kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, podatkih o izbranih storitvah in sistemih in besedilo vaše poizvedbe) obdelajo in posredujejo izbranemu partnerju – uradnem prodajalcu vozil znamk Audi, Volkswagen, Volkswagen Gospodarska vozila, Škoda, SEAT in CUPRA.
 • Namen: Priprava ponudbe za izbrano e-vozilo.  
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše povpraševanje o vozilih na električni pogon.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Izbrane storitve, tip objekta, znamka e-vozila, model e-vozila, izbrani trgovec, ime, priimek, ulica, poštna številka, kraj, e-pošta, telefon, naziv podjetja, besedilo vaše poizvedbe

6. Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

6.1 Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino. 

6.2 Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih.

7. Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo: 

7.1 Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki. 

7.2 Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. 

Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete. 

7.3 Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd. 

7.4 Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če: 

- dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo; 

- je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov; 

- podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za 

uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; 

- ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov. 

7.5 Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi. 

7.6 Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov. 

7.7 Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu. 

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov dpo.pslo@porsche.si.

8. Kontaktni podatki

Upravljavec: PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.
Bravničarjeva ulica 5

1000 Ljubljana
dpo.pslo@porsche.si

Ljubljana, junij 2019