Pogosta vprašanja KONTAKT

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. 

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu. 

Na tej spletni strani, se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov: 

  • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
  • datum in ura nastopa oz. zahteve,
  • ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
  • povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,
  • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
  • vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

Seznam piškotkov

Piškotek je majhen del podatka (besedilna datoteka). Ko uporabnik obišče spletno mesto, spletno mesto prosi brskalnik, da shrani ta majhen del podatka v vašo napravo. Na ta način si zapomni vaše informacije, kot so nastavitve jezika ali prijavni podatki. Take piškotke nastavimo mi. Imenujemo jih piškotki proizvajalca. Za namene oglaševanja in trženja uporabljamo tudi piškotke drugih proizvajalcev. Ti piškotki izvirajo iz druge domene, ki ni del obiskanega spletnega mesta. Piškotke in druge tehnologije za sledenje uporabljamo v naslednje namene:

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta, zato jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni samo kot odziv na vaša dejanja, ki vodijo do storitvenih zahtev, na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Z uporabo nastavitev brskalnika lahko te piškotke blokirate, ter nastavite opozorila piškotkov. V tem primeru nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali.

Podskupina piškotkov Piškotki Uporabljeni piškotki
moon-power.si OptanonConsent, OptanonAlertBoxClosed, eupubconsent, utag_optout Prva stranka

Piškotki za učinkovitost delovanja

S temi piškotki štejemo obiske in izvor prometa, da lahko merimo in izboljšamo učinkovitost delovanja našega spletnega mesta. Z njimi prepoznamo, katera mesta so najbolj in najmanj priljubljena, in opazujemo, kako se obiskovalci pomikajo po spletnem mestu. Podatki, ki jih piškotki zbirajo, so združeni in anonimizirani. Če uporabo teh piškotkov zavrnete, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto.

Podskupina piškotkov Piškotki Uporabljeni piškotki
moon-power.si _ga, _gat_UA-, _gclxxxx, _gid, utag_main Prva stranka

Piškotki za ciljno usmerjenost

Te piškotke nastavijo naši oglaševalski partnerji. Partnerska oglaševalska podjetja jih lahko uporabljajo za izdelavo profila vaših interesov, ki ga nato uporabijo za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Pri delu uporabljajo edinstveno prepoznavanje vašega brskalnika in naprave. Če zavrnete uporabo teh piškotkov, ne boste deležni našega ciljnega spletnega oglaševanja.

Podskupina piškotkov Piškotki Uporabljeni piškotki
youtube.com YSC Tretja oseba
doubleclick.net IDE, test_cookie Tretja oseba

Nastavitve piškotkov

III. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da piškotke sprejemate le s svojim izrecnim soglasjem ali pa jih na splošno zavračate. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo »piškotkov« in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

Stanje: januar 2018