Pogosta vprašanja KONTAKT

Razvajanje za goste, energija za avtomobile

06.09.2023

V Majcnih, lučaj od Sežane, stoji apartmajska hiša, namenjena gostom, ki se želijo razvajati in se sprostiti od vsakdanjega delovnega ritma. Pred njo pa je – za goste in mimovozeče – z dvema polnilnicama MOON poskrbljeno tudi za električne avtomobile. Ne le gostje, tudi mimovozeči so dobrodošli.

Razvajanje za goste, energija za avtomobile

06.09.2023

Razvajanje za goste, energija za avtomobile

»Zakaj postaviti polnilnico pred apartmajsko hišo? Bolj na mestu je danes najbrž vprašanje, zakaj kdo o tem še ne razmišlja,« se nasmeje naš sogovornik Aleš Juršič. Zgovornega moža, »po poreklu Sevničana«, kot se opiše, so raziskovalna žilica, strast do odkrivanja novih kotičkov in nos za podjetniške priložnosti pripeljali »čez pol Slovenije« na Kras.

»Pogosto sem se vozil po teh koncih, včasih poslovno švigal mimo po avtocesti, se drugič namenoma izgubljal med tišjimi kraji, užival v pogledih, naravi, miru in seveda dobri hrani,« pripoveduje. Ko se je ponudila priložnost, je v Majcnih našel kotiček, ki sta ga z njegovo boljšo polovico namenila za apartmaje. »Svoje čase sem bil avtodomar, tudi z avtom sem prekrižaril že nešteto kilometrov in vem, kaj sem si kot gost vedno želel. Tako sem imel tudi pri načrtovanju apartmajev hitro jasno predstavo o tem, kaj bi rad ponudil drugim. Dovolj prostora, prijeten interjer s toplo, domačno, a hkrati sodobno opremo. Pa recimo razvajanje v kopalni kadi v apartmaju, užitke ob odprtem bazenu, če je sonce visoko na nebu, ali pa v zavetju, ko se prebudijo vetrovi. »Na Krasu je čudovito vse leto,« z navdušenjem pove Aleš.

Elektrika je danes del vsakdana

Pa avtomobili? »Prihodnost je električna. Doma imava z mojo Natašo dva električna avtomobila, v zadnjem letu sva z njima prevozila okrog 70.000 kilometrov. To je zgodba, v katero povsem verjamem, saj jo izkušam v vsakdanjem življenju.« Polnilnica za električna vozila, po možnosti napajana kar iz lastne sončne elektrarne, pa ni pripomoček, ki bi ga človek potreboval le doma, ampak tudi na poti in med oddihom. In tu je bilo Alešu Juršiču takoj kristalno jasno, da bodo gostje potrebovali tudi energijo za polnjenje baterij svojih avtomobilov, ne le zase. »Včasih si ob iskanju nastanitve najprej preveril, ali ima tudi brezžično povezavo. Danes med filtri enako preveriš, ali lahko tik pred svojim apartmajem napolniš tudi svoj avto. To je neposredna konkurenčna prednost, hkrati pa gost takoj dobi tudi občutek, da razmišljam o vseh njegovih potrebah in ga bom razumel. Tako imava že ob prvem stiku neko skupno točko in se lahko še bolje ujameva.« Bo svojim gostom elektriko računal? »Ne, za zdaj zagotovo ne. To je del ponudbe v apartmajih.«

Ustavi se in napolni baterijo

Juršič pa polnilnic MOON ni namenil le gostom, ampak tudi drugim uporabnikom električnih vozil. »Na cesti opažam vse več električnih avtomobilov. S polnilnicami ob najprometnejših cestah tudi ni težav, ko pa zaviješ s teh najfrekventnejših prometnih žil, za zdaj včasih še zaman iščeš kraj, kjer bi lahko napolnil svoj avto. Ko sem se vozil po simpatičnih kraških cesticah, sem se spraševal, zakaj tam ni več polnilnih postaj. Zato potem sploh ni bilo vprašanje, ali bo pred apartmaji v Majcnih moč polniti električne avte. Tako preprosto in hkrati logično je. Pripelješ se mimo, priključiš avtomobil na elektriko, vmes pa si recimo izposodiš kolo in se zapelješ okrog ter malo odkrivaš, kaj vse lepega je v teh koncih. Vse je blizu, enkratni Štanjel, gurmanske Šepulje, tudi na italijanski strani se vedno najde kaj novega.«

Juršič meni, da polnilnic MOON pred apartmaji ne bodo uporabljali le tisti, ki jih bo pot naključno pripeljala mimo. Računa, da bo kdo ime Majcni na zemljevidu našel tudi prav zaradi možnosti za polnjenje avtomobila. Na zemljevid polnilnih mest MOON charge so apartmaji na hišni številki 24 že vpisani.

Apartmaji na Krasu 24
Majcni 24, Sežana, Slovenija
Število polnilnih mest: 2
Na voljo za polnjenje: 24/7