Pogosta vprašanja KONTAKT

Novosti v ponudbi Porsche Slovenija in znamke MOON

16.10.2023

Na novinarski konferenci podjetja Porsche Slovenija in znamke MOON, ki je potekala v ID.Hub-u v Aleji, smo predstavili novosti, ki nadgrajujejo in širijo celovitost naše ponudbe vrhunske e-mobilnosti. Ena najpomembnejših je prav gotovo strateško partnerstvo s skupino Ngen, ki naznanja vstop na trg električne energije.

Novosti v ponudbi Porsche Slovenija in znamke MOON

16.10.2023

Novosti v ponudbi Porsche Slovenija in znamke MOON

Danilo Ferjančič, generalni direktor Porsche Slovenija, je povzel dosedanjo pot znamke MOON ter predstavil najnovejši strateški projekt, ki odpira izjemne možnosti za prihodnost.

»Ko smo pred štirimi in pol leti začeli z znamko MOON, smo izhajali predvsem iz potreb in želja strank. Želeli smo imeti odgovore na vsa vprašanja povezana s skrbmi glede polnjenja električnih avtomobilov, proizvajanja lastne elektrike, upravljanja z energijo … tako smo zgradili ekosistem MOON, ki danes vse to že uspešno ponuja, nismo pa še mogli vplivati na samo dobavo elektrike. Ta izziv nas je spodbudil, da smo začeli iskati rešitev tudi na tem področju in rodila se je ideja o energetski skupnosti (ki smo jo poimenovali kako drugače kot coMOONity), kjer s pametnim upravljanjem v oblaku uravnavamo viške in manke električne energije v določenem trenutku.

Kakšne poslovne priložnosti to prinaša za stranke? Dejstvo je, da ponujamo vse na enem mestu, od električnih avtomobilov, sončnih elektrarn, hranilnikov energije, sistema za upravljanje optiMOON. Vse iz ene roke in na enem mestu: in z vključeno elektriko naša ponudba v tem trenutku ne bi mogla bolj celovita! Ponudili bomo ugodne pakete, stranka bo imela ves čas vpogled v podatke, konice bomo lahko regulirali na najbolj optimiziran način in stranka bo vedno udeležena pri prihodkih iz zagotavljanja prožnosti. In kar je najboljše, stranka bo v prihodnosti imela svojo elektriko vedno s seboj in jo bo lahko uporabljala na katerikoli polnilnici v MOON charge sistemu.

Ko smo se odločali o tem, s katerim dobaviteljem elektrike se povezati, odločitev ni bila težka. Kaj hitro smo pravega sogovornika našli pri podjetju Ngen, ki predstavlja enega najpomembnejših ponudnikov energije z bogatimi izkušnjami na področju prožnosti in trgovanja z elektriko. Verjamemo, da se začenja nova zgodba o slovenskem inovativnem sodelovanju.«

Roman Bernard, direktor podjetja Ngen, je prav tako izrazil svoje zadovoljstvo in ponos nad novim strateškim partnerstvom. »Na ta način postajamo pomemben člen celotne elektrifikacije in to je šele začetek. Povsod po Evropi se zaradi nepredvidljive situacije na energetskem trgu soočajo z enakimi težavami in naša skupna rešitev ponuja odgovore za vse. Nenazadnje tako skupaj sooblikujemo energetsko prihodnost in res sem ponosen, da se je to partnerstvo in z njim že povezane tudi nove ideje za premagovanje energetskih izzivov, zdaj zgodilo tukaj v Sloveniji. Skupen jezik smo našli s podjetjem Porsche Slovenija, ki uspešno premika meje električne mobilnosti, samooskrbe in sistemskega upravljanja ter ima enako vizijo kot mi sami: omogočiti strankam po vsej Evropi dostop do razumljivih in cenovno dostopnih rešitev za družbi bolj prijazen jutri.«

Poleg vstopa na trg električne energije so pri MOONu predstavili še nekaj novosti. Novi sistem sončne elektrarne in baterijskega hranilnika s hibridnim razsmernikom in energetskim upravljanjem optiMOON zmanjšuje kompleksnost sistema, saj dva ločena razsmernika nadomešča z enim samim. Na ta način so stroški za stranko nižji, učinkovitost sistema pa višja. Del tega ekosistema je seveda tudi optiMOON, sistem za energetsko upravljanje, ki je pred tednom dni na konferenci Inovacija Energetike dobil tudi nagrado. Nova domača polnilnica MOON Core je namenjena vsem, ki iščejo majhno, cenovno ugodno polnilnico za električni avto, ki pa nudi vse, česar smo vajeni pri dražjih polnilnicah. Novi MOON Core zmore električni avto polniti z največjo močjo 11 ali 22 kW (odvisno od različice), lahko je opremljen z vtičnico ali s kabli, se zna povezati z zalednimi sistemi za upravljanje in lahko moč polnjenja prilagaja ukazom zunanje enote za energetsko upravljanje. Odlikuje ga tudi izjemno hitra in preprosta montaža.

Poleg teh novosti so pri MOONu predstaviti še samooskrbno sončno elektrarno, ki jo bodo kmalu vklopili v omrežje na bloku sredi Ljubljane, nekatere novosti v sistemu delovanja MOONcharge, vključno z možnostjo spletne registracije in plačila s kreditno kartico, ter sodelovanje s Porsche Finance Group Slovenija pri prvem mobilnostnem hubu, ki v Poslovni coni pri Komendi združuje električno mobilnost in souporabo vozil.

PORSCHE SLOVENIJA

Porsche Slovenija je vaš najboljši partner za vrhunsko mobilnost, tudi v časih, ko se korenito spreminja avtomobilski svet. Odločni smo, da bomo takšni tudi ostali. E-mobilnost je naša zaveza za odgovorno prihodnost. Sodobne vrhunske mobilnosti v prihodnosti ne bo brez upoštevanja pomembnega načela, ki kaže našo dolgoročno odgovornost do naravnega okolja. Na elektriki zasnovani pogoni vozil so zgodovinski odgovor in znanilci pomembnih sprememb. Cilj celotne Skupine Volkswagen je jasen: postati vodilni ponudnik električne, digitalizirane mobilnosti. Začelo se je izjemno pomembno obdobje, ki bo velike napore in vrsto novih storitev zahtevalo tudi od nas, uvoznikov vozil koncerna Volkswagen in celotne prodajno-servisne mreže. V Porsche Slovenija se tega zavedamo in zato intenzivno razvijamo nove kompetence, storitve in ponudbo, ki podpira e-mobilnost. Več informacij o Porsche Slovenija in e-mobilnostni ponudbi.

NGEN

Vizija podjetja Ngen je uresničiti popolno digitalizacijo in decentralizacijo evropskega energetskega sistema. Cilj je slediti uvajanju novih tehnologij iz obnovljivih virov ter zmanjšati ogljični odtis. Rešitve Ngena omogočajo neposredno medsebojno sodelovanje med proizvajalci, distributerji, prenosnim sistemom in odjemalci na vseh nivojih, kar posledično vodi v optimizacijo porabe in povečanje energetske neodvisnosti.

Ime Ngen pomeni “Next generation” in označuje potrebo po spremembah in prenovi energetskega sistema, da se rešijo izzivi, pred katerimi se danes nahaja ta sektor. Cilj je uresničiti skupne cilje, kot je Evropski zeleni dogovor, ki določa pot do podnebno nevtralne Evrope do leta 2050. Ngen s svojimi programskimi rešitvami omogoča aktivno sodelovanje med prosumerji, odjemalci in proizvajalci električne energije. Uporabnikom ponuja celovite rešitve za postavljanje hranilnikov električne energije in sončnih elektrarn. Tako lahko vsak uporabnik postane aktiven del energetskega sistema. Več informacija na spletni strani Ngen.