Pogosta vprašanja KONTAKT

Digitalizacija voznega parka

16.01.2023

Nadgradite pozitivne učinke elektrifikacije in digitalizirajte svoj vozni park.

Digitalizacija voznega parka

16.01.2023

Mobilnost kot storitev (ang. Mobility as a Service, krajše MaaS) je vrsta storitve, ki prek skupnega digitalnega kanala omogoča uporabo lastnih ali zunanjih vozil, načrtovanje in rezervacije voženj ter celosten pregled nad različnimi vrstami mobilnosti v vašem podjetju. Ključen je enoten digitalni sistem, v katerem lahko preprosto spremljate vsa vozila in potrebe ter imate te informacije in stroške ves čas pregledno na dlani. Kako torej do digitalizacije voznega parka in najboljših možnih finančnih rezultatov s pomočjo znamke MOON v sodelovanju s Porsche Finance Group Slovenia?
1.

FINANCIRANJE

Če se odločite za MOON, so vam na voljo kreditiranje ali različni lizingi za vozila, ki jih imate v podjetju ves čas v uporabi. Z all inclusive najemi, ki vključujejo tudi servisne storitve, pnevmatike in podobno v vnaprej dogovorjenem paketu, se izognete nepričakovanim stroškom.
2.

SOUPORABA

Poleg tega si lahko prek znamke MOON zagotovite vse oblike mobilnosti na kolesih na enem mestu s sistemom sharetoo. Ta omogoča souporabo raznolikih prevoznih sredstev na kolesih, ne glede na to, kdo je njihov lastnik. To v praksi pomeni, da se za vsako vozilo v sistemu določi, kdo ga lahko uporablja in pod kakšnimi pogoji. Tako lahko do dela vozil – od električnih avtomobilov do koles in skirojev – dostopajo vsi zaposleni, del pa jih je namenjenih le določenim enotam podjetja oziroma skupinam zaposlenih, na primer vodstvu, prodaji ali dostavi. Ta vozila so lahko v lasti podjetja, najeta ali pa celo izposojena le za kratek čas iz drugih flot, na primer iz javnega sistema souporabe vozil, rezervnega voznega parka ponudnika storitev ali celo flote drugega podjetja, ki to dovoli.
3.

ODDAJANJE

V času, ko podjetje svojih službenih vozil ne potrebuje za poslovne namene, ta sistem omogoča njihovo oddajanje zaposlenim ali celo uporabo v sistemu javnega car sharinga. S tem si lahko podjetje zniža stroške financiranja vozil.
4.

UPRAVLJANJE

V paket sodijo tudi popolne storitve upravljanja, med katerimi so:

- plačevanje polnjenja vozil v javni mreži polnilnic MOON charge,

- celosten digitalni ekosistem za spremljanje uporabe in stanja flote vozil, beleženje službenih voženj in stroškov,

- možnost klasičnega kratkotrajnega ali dolgotrajnega najema dodatnih vozil,

- celotna storitev vzdrževanja flote (door-to-door), vključujoč servise, registracijo, zavarovanje in drugo.

»Digitalizacija voznega parka je vse pomembnejša. Prinaša finančne učinke, omogoča hiter prehod v brezpapirno, avtomatizirano, optimalno poslovanje in vodenje, je prijazna do uporabnikov ter odgovorna do okolja in ljudi,« pojasnjuje Borut Črešnik, Porsche Finance Group Slovenia

Kako naprej? Koliko električnih vozil potrebujete? Kdaj jih bo v podjetju kdo uporabljal, kako jih boste razporejali, vzdrževali, financirali uporabo?

  • Na vsa ta vprašanja dobite odgovor s strokovnjaki MOON in storitvami družbe Porsche Finance Group Slovenia. Skupaj bomo vzpostavili in digitalizirali mobilnost vašega podjetja.